Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis: Decizia de a candida la şefia PNL este din dorinţa de a face un lucru bun în fruntea PNL

Thursday, 29 May 2014, 11:33 Sursă: Mediafax

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce l-a determinat să ia decizia de a candida la preşedinţia PNL la Congresul extraordinar al partidului, Iohannis a răspuns că "dorința de a face un lucru bun în fruntea PNL".

"Sper că nu e o surpriză pentru nimeni faptul că mi-am anunțat candidatura. Am spus de la intrarea în PNL că atunci când poziția de președinte va fi pusă în discuție este aproape sigur că mă voi implica. Eu nu am avut niciun moment de gând să plec din PNL sau să nu mă mai implic. Plecând semnale multe din teritoriu, am considerat că este un lucru bun să mă implic", afirmat prim-vicepreşedintele demisionar al PNL.

Întrebat dacă a vorbit cu Crin Antonescu despre decizia sa de a candida la şefia partidului, Iohannis a spus că a vorbit de mai multe ori şi că pentru acesta nu a fost o surpriză.

Întrebat, de asemenea, dacă decizia de a candia la şefia PNL este primul pas spre candidatura sa la Preşedinţie, Iohannis a răspuns: "Nu discutăm despre asta acum, mai ales că de ieri avem o situație total nouă pe scena politică".

Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va candida la preşedinţia PNL la Congresul extraordinar şi că a cerut şi primit derogare de vechime pentru a putea candida.

El a spus că a fost supărat de rezultatul la europarlamentare în Sibiu. "Eu cred că PNL va continua foarte bine, în final cred că vom şi câştiga", a spus Iohannis.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, afirma, miercuri, că nu mai candidează la preşedinţia partidului.
Antonescu spunea, totodată, că susţine candidatura lui Iohannis la şefia PNL.

Congresul extraordinar al PNL va avea loc în 28-29 iunie, la Bucureşti, urmând ca la forul suprem de conducere al PNL să participe 1.550 de delegaţi.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ