Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, apel către PSD să nu boicoteze învestirea Guvernului: ”Îi invit să-și reconsidere punctul de vedere”

Thursday, 20 February 2020, 16:46 Sursă: Realitatea.NET

"Sunt două chestiuni. Nu știu dacă va fi afectat calendarul pentru anticipate. Atitudinea PSD este ciudată. După ce au depus moțiune de cenzură și a căzut guvernul, acum spun că nu e vina lor.

Acum când trebuie să se voteze, dumnealor sunt ocupați. Este incorect, îi invit să-și reconsidere punctul de vedere. În Parlament se lucrează prin prezență, nu prin absență", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Reacția președintelui vine după ce parlamentarii PSD au anunțat că nu vor fi prezenți luni, pe 24 februarie, în plenul reunit al celor două camere ale parlamentului, boicotând astfel votul de învestire a guvernului Orban II.

Decizia a fost luată miercuri, în Comitetul Executiv al PSD, cu unanimitate de voturi.

Prin această mișcare a PSD ar putea să nu fie asigurat cvorumul de ședință, iar guvernul Orban să nu fie învestit. De altfel, această strategie a fost anunțată mai demult de social-democrati, scopul ei fiind să tergiverseze eventuala declanșare a alegerilor anticipate, dorită de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-20 17:14:44
Iulia mihai

Domnule Iohanis, Presedintele meu drag , că asa v-ați autointitulat, Președintele tuturor românilor, nu veti putea face nici o miscare fără opoziție. Încercați să vedeți în opoziție partenerul dumneavoastră. Dacă nu aveți alte interese, veți conduce cu opoziția pe care v-a dat- o prezentul exercițiu electoral. Încercați exercițiul respectului față de opozanți, ( pe care eu nu am nici o obligatie să-i respect) , faceți o pace în tara aceasta , pentru binele alegătorilor dumneavoastră . Nu am crezut să văd atâta lipsă de cultură politică . Credeam că vă pregătiți pentru fiecare provocare ca pentru fiecare lectie predată elevilor dumneavoastră . Aveti obligatia constituțională să aduceți linistea si echilibrul în viață politică . Mă auziți, DOMNULE PRESEDINTE?

2020-02-20 17:38:28
Costel

Johanis cînd era primar era baron local. Acum ca președinte este baron național și se crede mai tare ca CSM si PSD.

2020-02-20 18:45:57
Barna usr

PNL investește guvernul sau îl respinge? Ce tot umblă ăștia de la PNL cu cioara vopsită?

Alte articole din: POLITICĂ