Iohannis: Alegerea primarilor va fi modificată. Președintele, plan secret despre anticipate

Wednesday, 15 January 2020, 17:08 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi, în foarte scurt timp, a anunțat preşedintele Klaus Iohannis. Declarația sa vine cu o zi înainte ca executivul condus de Ludovic Orban să se reunească într-o nouă şedinţă. Şeful statului a refuzat să spună dacă acest lucru se va intâmpla prin ordonanţă de urgenţă, aşa cum a refuzat să ofere detalii şi în legătură cu alte subiecte fierbinți pe scena politică, de exemplu alegerile anticipate, obiectivul zero al anului, inclusiv la Palatul Cotroceni.

„În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi. Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de guvern în foarte scurt timp. Este soluţia cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care va trebui apoi să între în circuitul legislativ şi vom vedea cum decurg lucrurile. Veţi primi de la guvern curând variantele pe care le va promova. Nu este rolul meu să spun ce va face Guvernul”, a spus Klaus Iohannis, miercuri, la Cotroceni.

Cât despre alegerile anticipate, președintele nu a dezvăluit încă planul de lucru. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, tot miercuri, că se va ajunge la alegeri anticipate, dar nu a dezvăluit care este strategia pentru organizarea lor: ”Veți vedea foarte pe concret cum vom aborda chestiunea”.
 
Șeful statului a spus că în Parlament sunt tot aceiași parlamentari care au fost aleși în 2016: ”PSD are un număr foarte mare de parlamentari și nu dorește să lase puterea din mână”.
”Este imposibil de gestionat un an întreg cu acea mare majoritate pesedistă în Parlament în condițiile în care românii au spus încă de anul trecut un mare NU PSD-ului”, a adăugat Iohannis.
 
Totodată, președintele a respins acuzația că, prin alegeri anticipate, se va ajunge la o criză politică: ”Nu se intră într-o criză politică, se intră într-o procedură în care românii își pot exprima opțiunile și pentru Parlamentul României”.
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-15 18:03:42
Robert

In mod firesc aceasta abordare de conducere de tip tara bananiera din Africa are repercursiuni asupra economiei in mod direct. Iata ca nu numai Guvernul induce vadit starea de instabilitate economica, acum vine Presedintele direct si spune doua chestiuni de impact imediat, prima catre mediul investitional , antreprenorial care suna: stati deoparte, guvernul demisioneaza, nu mai aveti cu cine vorbi timp de cateva luni etc. A doua chestiune , mult mai grava, aceea ca in mod imbecil, evident cu caracter electoral (numai asta intereseaza) , spune raspicat ca Romania nu este capabila sa plateasca nici macar dublarea alocatiilor copiilor, suma infima in comparatie cu valoarea imprumuturilor efectuate in ultimele luni, oare ce spun Agentiile de Rating, Bursele, Antreprenorii straini, Investitorii viitori, Uniunea Europeana? Sigur nu aplauda, mai sigur se vor feri ca dracul de tamaie, nimeni nu doreste sa riste capitalul propriu intr-o tara condusa in stil African. Era o lege pe vremea lui Ceausescu care se referea la subminarea Economiei Nationale, oare se poate aplica in urma declaratiilor lui Iohanniss?

2020-01-16 00:14:37
adrian

Aceasta lege a alegerilor in doua tururi trebuia implementata de la inceput, nu poti sa ai un primar ales doar de 20% din locuitori. psd-ul este foarte disperat ca va pierde si alegerile locale si se va da in cur si in cap cu masinaria de propaganda mincinoasa sa amane aceasta lege. Nu va mai merge borfasilor.

2020-01-16 05:48:30
Mersi,Tăriceanu,Mersi ponta ati deschis calea spre democrtie...

n lupta pentru putere e admisă si dictatura Nu problema primarilor mă îngrijoreazț ci faptul că ,în istoria,sper definitiv depăsită,Hitler a inlocuit pralamentul cu decizii ale guvernului.Cât priveste primarii alesi democratic pe sub tejghia ,e de bine,dar ne costa milioane si milioane ca să ce ?Să sprijine alegerile parlamentare unde nu se mai poate trisa/in teorie si cu mujloace rudimentare /

Alte articole din: Ultimele Stiri