Dacian Cioloş, reacţie dură după afirmaţiile lui Viktor Orban, despre 1 Decembrie

Thursday, 08 December 2016, 16:19 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Premierul Dacian Ciolos considera ca declaratiile facute de premierul Ungariei, Viktor Orban, azi, la Satu Mare, precedate de afirmatii ale unor inalti oficiali unguri in legatura cu Ziua Nationala a Romaniei, sunt neelegante si nepotrivite. Afirmatiile domnului Orban sunt, evident, facute intr-o logica electorala, cu obiective politice", a spus Liviu Iolu joi, intr-un briefing, la Palatul Victoria. Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Dacian Ciolos considera ca "premierul ungar ar trebui sa dea dovada de mai multa retinere in astfel de declaratii", scrie hotnews.ro.

Reacții dure din partea lui Dragnea și Băsescu în scandalul dintre Bucureşti şi Budapesta

"Respectul fata de valorile si simbolurile nationale ale unei tari este parte indisociabila a setului de valori pe care se bazeaza Uniunea Europeana si NATO, spatii din care atat Romania, cat si Ungaria fac parte", a mai spus Liviu Iolu.

Premierul maghiar Viktor Orban declarase joi, la Satu Mare, ca Ministerul maghiar de Externe a procedat corect cand le-a interzis diplomatilor sa participe la celebrarea Zilei Nationale a Romaniei.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri