Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriela Firea: ,,Dăncilă va intra în turul doi"

Monday, 04 November 2019, 11:31 Sursă: REALITATEA.NET

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seara, că prim-ministrul demis Viorica Dăncilă, candidat al PSD pentru alegerile prezidenţiale, a avut o campanie electorală bună şi a subliniat că toţi social-democraţii s-au implicat în mod onest în susţinerea ei.

"Membrii şi simpatizanţii PSD nu îl vor vota pe domnul Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale. Cu toţii îl respectăm, îl îndrăgim ca mare actor, dar asta nu are nicio legătură cu postura de candidat pentru alegerile prezidenţiale, iar în timpul acestei campanii, chiar dacă a fost scurtă, cu atât mai puţin a dovedit că ar fi avut acele calităţi necesare pentru un om politic de stat. (...) (Viorica Dăncilă, n.r.) este candidatul PSD, este candidatul nostru, a avut o campanie bună, în condiţiile date, cu un guvern căzut în mijlocul campaniei. Vă daţi seama că nu a fost foarte uşor. A fost cel mai vizibil candidat la aceste alegeri, în sensul prezenţei în teritoriu. S-a întâlnit cu foarte multe persoane, nu s-a ferit de oameni. Chiar şi acolo unde, într-un judeţ, era anunţată că va fi organizată o contramanifestaţie nu s-a temut şi a mers", a spus Firea, la postul Antena 3, conform Agerpres. 

Primarul general, care este şi lider al PSD al Bucureşti, a fost întrebată despre faptul că unii lideri social-democraţi ar face "un contra-joc" şi nu ar dori ca Viorica Dăncilă să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale, astfel încât să poată fi schimbată ulterior de la conducerea PSD

"Au existat aceste scenarii prezentate în presă, dar din păcate pentru cei care au anunţat astfel de situaţii posibile, realitatea din teren contrazice. Şi vă spun şi de ce: în această campanie pentru alegerile prezidenţiale, atât liderii la vârf, membrii Comitetului Executiv şi ai Biroului Permanent, cât şi cei care au funcţii mai mici sau sunt simpli membri de partid au muncit cu toţii, nu au făcut blat cu PNL şi USR, nu au lăsat grada mai jos, în ideea: 'Haideţi să piardă doamna Dăncilă această cursă, pentru ca pe 25 noiembrie să ne adunăm la Kiseleff şi să ne luăm capetele unul celuilalt'. Nu s-a pus problema. Ne-am implicat cu toţii onest în campanie, pentru formaţiunea politică. Ar fi şi ruşinos din partea noastră: nu ne ţine nimeni cu forţa. Dacă nu ne mai place, putem să plecăm. (...) Noi vom avea alegeri pentru preşedintele PSD peste nişte ani, avem un preşedinte în mandat. Şi nu cred că vom fi în acea situaţie în care să vină cineva să îi solicite demisia. Sunt convinsă că doamna Dăncilă va intra în turul doi", a mai afirmat Gabriela Firea. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ