Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EXIT POLL ora 23. ULTIMELE rezultate de la Europarlamentare 2019

Sunday, 26 May 2019, 22:43 Sursă: REALITATEA.NET

EXIT POLL ora 23 arată care este topul partidelor la alegeri europarlamentare 2019. Merită adăugat că cest EXIT POLL nu ține cont de votul din diaspora. 

PSD - 25,7%
PNL - 25,7%
USR - 23,9%
ProRomânia - 5,7%
UDMR - 5,4%
PMP - 5,2%
ALDE - 4,7%

Klaus Iohannis, după rezultate europarlamentare 2019: În urma acestui rezultat, guvernul PSD trebuie să plece

Președintele Klaus Iohannios cere plecarea guvernului PSD, în urma rezultatului slab obținut de partid la alegerile europarlamentare. 

"La europarlamentare rezultatele reflectă voinţa electoratului. Partidul Naţional Liberal a obţinut un rezultat foarte bun şi îi felicit. USR a obţinut, de asemenea, un rezultat foarte bun - îi felicit şi pe ei! PSD a obţinut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani şi jumătate de guvernare: nimic nu au făcut, nimic nu au primit! Este o cădere imensă pe care a înregistrat-o PSD, de la alegerile din decembrie 2016 până astăzi. Şi asta arată cum văd românii această guvernare PSD-istă eşuată. Este clar că acest, cum am mai clasificat, acest accident al democraţiei româneşti, care este guvernarea PSD, trebuie să dispară", a spus Klaus Iohannis, după vot.

"În urma acestui rezultat, Guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate fi interpretat în niciun alt fel", a mai spus Iohannis.

Exit poll -ul de la ora 21 a fost realizat pe baza răspunsurilor date de alegători la ieșirea de la urne, dar doar până la ora 19. Exit poll-ul de la ora 23 va cuprinde însă și opțiunile exprimate de cei care au votat între orele 19 și 21.

EXIT POLL la ora 21 a arătat astfel:

PSD - 25,8%

PNL - 25,8%

USR - 23,9%

ProRomânia - 5,7%

UDMR - 5,4%

PMP - 5,2%

ALDE - 4,9%

Altul - 3,3%

Amintim că pragul electoral este de 5%.

EXIT POLL ora 23 - pot crește USR și PNL

Exit Poll de la ora 23 o să fie publicat live pe realitatea.net. Rezultatele parțiale ale alegerilor europarlamentare 2019 vor apărea la primele ore ale zilei de luni, 27 mai. Luni seara vom avea și rezultate finale europarlamentare 2019.

Potrivit consultantului politic Cozmin Gușă, exit poll-ul de la ora 23 va indica o victorie a PNL și a USR, în timp ce PSD ar ajunge chiar pe locul 3. 

Rezultate europarlamentare 2019 - Prezență record la vot

Centrul de sociologie Urbană și regională, CURS, și Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde sunt sigurii operatori acreditați de Biroul Electoral Central pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieșirea de la urne la alegerile pentru Parlamentul European.

Sondajul va fi efectuat la nivel național, iar datele vor fi prezentate imediat după încheierea votului. Alte sondajele de opinie sunt interzise de Biroul Electoral Central.

49,02% a fost prezența la vot la alegerile europarlamentare 2019 în România. La Referendum, prezența la vot a fost de 41,28%.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ