Șerban Nicoale, despre Klaus Iohannis: Are reacții lipsite de coerență

Thursday, 29 March 2018, 21:18 Sursă: REALITATEA.NET

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, a declarat joi, la Peştera, judeţul Dâmboviţa, referindu-se la reacţiile preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu legile justiţiei şi la informaţiile din spaţiul public privind DNA, că preşedintele are reacţii care "nu dau neapărat o linie de coerenţă".

Adaugă părerea ta

''Preşedintele Iohannis are reacţii care nu dau neapărat o linie de coerenţă. Se pronunţă, prin declaraţii, pe chestiuni foarte strict limitate şi face comentarii generale pe alte teme. În ceea ce priveşte DNA, a spus că are încredere în DNA, că apreciază întreaga activitate a DNA, dar a făcut-o într-un cadru, să spun aşa, oarecum fixat, la bilanţ. Mi-e greu să înţeleg dacă apreciază întreaga activitate a DNA, inclusiv a acelor situaţii relevate în special de mass media cu unitatea de la Ploieşti, cu ce s-a întâmplat la Braşov, ce s-a întâmplat la Cluj, Constanţa, prin alte părţi, inclusiv la structura centrală şi mi-e greu să înţeleg dacă preşedintele Iohannis apreciază şi activitatea DNA de tip procuror Negulescu şi dacă apreciază toate acele decizii date de instanţe în ultima vreme, cu achitări numeroase, cu achitări de tipul fapta nu există'', a spus Şerban Nicoale.

Acesta s-a referit şi la afirmaţiile lui Iohannis privind legile justiţiei.

''În ceea ce priveşte legile justiţiei, preşedintele Iohannis s-a pronunţat sceptic şi manifestând îngrijorare, dar în aceiaşi termeni generali pe care i-am văzut şi la preşedintele Comisiei Europene, Juncker, şi la prim-vicepreşedintele Timmermans, fără a putea arăta în mod concret cu ce anume ar putea fi afectată justiţia românească în ceea ce priveşte independenţa, imparţialitatea, în ceea ce priveşte funcţionarea după lege a actului de justiţie'', a afirmat Şerban Nicolae.

Parlamentarul social-democrat s-a referit şi la scoaterea preşedintelui din procedura de numire a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, susţinând că e "un lucru bun".

''Am urmărit şi acea critică potrivit căreia majoritatea parlamentarilor l-au scos pe preşedinte din procedura de numire a şefilor din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Eu cred că am făcut un lucru bun. Preşedintele României este un om politic, în toate ipotezele şi cu toate atribuţiile sale constituţionale se manifestă politic, nu văd de ce, dincolo de atributul de a numi ca act de solemnitate judecătorii şi procurorii în funcţia de judecători şi procurori, ar trebui să numească şi în funcţiile de conducere'', a spus senatorul PSD.