Ședință de guvern. Ce decizii importante sunt pe lista de priorități a Executivului

Monday, 18 March 2019, 21:25 Sursă: REALITATEA.NET

Guvernul se reuneşte marţi în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se o serie de proiecte, printre care şi cel care se referă la Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi. 

Adaugă părerea ta

Guvernul a făcut luni publică agenda şedinţei Executivului care se va desfăşura marţi. 

Potrivit agendei, Cabinetul Dăncilă ar putea aproba, în şedinţă, lista cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate şi deţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale, în domeniul său de activitate, precum şi de către instituţiile publice şi unităţile aflate în subordinea sau în coordonarea acestuia şi termenele de clasificare aferente acestora. 

Pe ordinea de zi se mai află şi modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 - 2019 şi pentru prorogarea unor termene. 

Decizie privind schimbarea denumirii Academiei Tehnice Militare

Un alt proiect de hotărâre ce urmează a fi adoptat în şedinţa de marţi prevede aprobarea unui amendament convenit între Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei la Acordul-cadru de împrumut pentru finanţarea Proiectului privind reabilitarea infrastructurii şcolare din România, semnat la Bucureşti la 11 iulie 2003. 


Pe agenda şedinţei se mai află un proiect pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 282/2016 privind aprobarea Planului de acţiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015 - 2020, dar şi un proiect care vizează schimbarea denumirii Academiei Tehnice Militare.