Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ședință CSAT, marți, la Palatul Cotroceni

Sunday, 25 September 2016, 12:20 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a declarat că luni va fi dată publicității ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, afirmând că "nu sunt lucruri senzaționale".

Întrebat ce se va discuta marți în CSAT, Klaus Iohannis a declarat duminică: "Asta o să dăm publicității mâine. Dar sunt lucruri absolut uzuale. Este ședința aferentă trimestrului trei. Nu sunt lucruri senzaționale".

Premierul Dacian Cioloș participă marți la ședința CSAT, potrivit programului oficial al prim ministrului.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, asistă duminică la finala turneului masculin de tenis "Sibiu Open".

Ședința ordinară care urmează să aibă loc marți la Cotroceni vine în contextul participării României, reprezentată de premierul Dacian Cioloș, la summitul ONU de la New York.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a avut la bază subiectul crizei globale a refugiaţilor.

"La Adunarea Generală ONU am prezentat contribuția României la eforturile globale de eradicare a săraciei, protejarea mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice, asigurarea păcii și securității. Totodată, am subliniat argumentele noastre pentru un nou mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate pentru 2020-2021.
În ultimele două zile am avut întrevederi cu președintele Elveției, Johann Schneider-Ammann, cu președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, cu Președintele Adunării Generale ONU, Peter Thompson, cu reprezentanți ai organizațiilor evreiești din SUA dar și cu investitori americani. I-am reîntâlnit pe Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip și pe Directorul General FAO, Graziano da Silva.
Una dintre seri a fost prilej de întâlnire cu câteva zeci de români stabiliți la New York. Am discutat despre Brâncuși, despre ceea ce ne definește împreună, despre acel "acasă" din inimile noastre care nu ține cont de depărtări sau oceane", susținea premierul Dacian Cioloș pe Facebook.

Ultima ședință a CSAT a avut loc în luna iulie a acestui an.

În cadrul ședinței care a avut loc în data de 26 iulie 2016 s-a analizat modul de reflectare a mandatului României în documentele finale ale Summitului NATO din 8-9 iulie, de la Varşovia, şi se vor stabili măsurile şi acţiunile care trebuie întreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ