Dragnea: Nu am discutat cu ministrul Toader despre vreo ordonanță de amnistie

Monday, 26 November 2018, 14:50 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, astăzi, că PSD nu îl va suspenda pe președintele României, Klaus Iohannis după scandalul privind refuzul șefului statului de a revoca doi miniștri din cabinetul Dăncilă.

Adaugă părerea ta

"Nu este luat în calcul niciun demers legat de suspendare. Nu inițiază PSD niciun demers de suspendare", a declarat Liviu Dragnea.

”Nu am discutat cu ministrul Toader despre vreo ordonanță de amnistie. Sunt absolut convins că nu se va adopta nici o ordonanță de amnistie. Nu s-a discutat așa ceva. Vă rog să comentați dvs toate prostiile pe care le spun unii și alții la diverse televiziuni”, a declarat, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea, după ședința Biroului Permanent Național.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat luni că i-a cerut ministrului Justiției Tudorel Toader să realizez un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituțională.

„I s-a solicitat dlui ministru Toader ca până la sfârșitul săptămânii să întocmească un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituțională, în cazul în care și după 1 Decembrie, președintele va refuza să-și îndeplinească atributele constituționale și să ia act de solicitările primului ministru. În funcție de ce va face președintele Iohannis, luni vom hotărî calea de urmat. Nu vom putea sta la nesfârșit cu un guvern președintele vrea să se implice, fără a avea vreo competență constituțională”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, după ședința BPN al PSD.

PSD nu inițiază niciun demers de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, a declarat, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea. 

„Nu este luat în calcul niciun demers de suspendare a președintelui. Dacă vreți să-l suspendați dumneavoastră, PSD nu va lua în calcul niciun demers. Nu inițiază PSD niciun demers de suspendare”, a spus Dragnea. 

El l-a criticat însă pe președintele Klaus Iohannis pentru amânarea numirilor în cazul remanierii guvernamentale.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, refuză să declare dacă PSD va vota sau nu pentru încuviințarea urmăririi penale pe numele șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul Microsoft instrumentat de DNA.

"Nu am discutat despre asta astăzi". a declarat Liviu Dragnea după ședința PSD.