Dragnea, despre pantofii rupți: "Erau social democrați. Am mers mult în ultima perioadă"

Monday, 28 September 2015, 16:41, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, întrebat de jurnaliști despre incidentul privind pantofii care i s-au dezlipit, chiar în ziua candidaturii lui la șefia PSD, că dacă erau scumpi, nu ajungea în această situație, și că i-a dus la cizmar. Dragnea a glumit pe această temă, spunând că erau pantofi 'social democrați'.

"Am văzut și eu pe scenă. Se mai întâmplă. Nu s-au rupt, am ajuns pe scenă și i-am văzut dezlipiți. Aveam două variante: să rămân în ciorapi sau cu această problemă. Sigur că i-am dus la cizmar. Sper să mi-i lipească. Am mers mult, în ultima perioadă, și de dimineață i-am ales pe care nu trebuia să îi aleg. Nu erau scumpi, erau social democrați", a spus Dragnea. 

Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat două luni. Noul termen: 23 noiembrie

 


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat, astăzi, judecarea primul termen al apelului în dosarul în care Liviu Dragnea şi alţi 70 de inculpaţi sunt acuzaţi de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu. Următorul termen este 23 noiembrie.

Ieri, însă, Dragnea şi-a lansat oficial candidatura la şefia PSD, chiar în judeţul din care face parte. Aflat în Teleorman, preşedintele interimar al social-democraţilor a spus că nu i-a fost uşor să ia decizia de a candida, dar este un risc pe care şi-l asumă. Acesta este susţinut de cel puţin 26 de filiale, şi avându-l contracandidat doar pe senatorul Daniel Savu, după retragerile lui Robert Negoiţă şi Şerban Nicolae.

Președintele interimar al PSD a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraudarea referendumului din 2012. Secretar general al PSD la data referendumului pentru demiterea preşedintelui, Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

DNA arată, în motivele de apel, că instanţa a greşit individualizarea pedepsei aplicate lui Dragnea Liviu, "cuantumul simbolic de un an închisoare şi modalitatea de executare cu suspendare fiind incompatibile cu gravitatea infracţiunii de folosire a influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea cvorumului la referendum, prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000".