Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dragnea: L-am găsit pe Iohannis în fruntea unei noi MINERIADE. E un început de lovitură de stat

Sunday, 22 January 2017, 22:02 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac fără precedent la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Într-o postare pe contul personal de Facebook, făcând referire la protestele de duminică seara din ţară, Dragnea a acuzat "un început de lovitură de stat".

Redăm, în continuare, postarea preşedintelui PSD:

"M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.

Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date.

E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese.

Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții.

Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular.

Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență.

Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță."

PROTEST ANTI-GRAŢIERE. Zeci de mii de oameni, în stradă: "Corupţia ucide!" Iohannis, la Universitate

Reamintim că noi proteste față de proiectele de ordonanţă de urgență privind graţierea şi modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală au avut loc, duminică seara, atât în marile oraşe din ţară, cât şi în Diaspora.

În Capitală, protestatarii s-au întâlnit la ora 17:00 în Piaţa Universităţii, de unde au pornit în marș spre Guvern, iar de acolo către sediul PSD, unde au strigat lozinci anti-Dragnea, anti-Guvern și pro-DNA.

Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat, timp de 15 minute, protestatarilor din Piața Universității, din București.

Gușă: Iohannis își caută aliați în stradă. Dacă PSD insistă cu ordonanțele, vor fi lupte la baionetă


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ