Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Der Spiegel: Cum poate eşua Klaus Iohannis

Wednesday, 29 July 2015, 10:45 Sursă: REALITATEA.NET

Germanul este econom, corect şi eficient. Aşa au crezut românii şi l-au ales pe Klaus Iohannis ca preşedinte. Poate să le îndeplinească speranţele? Preşedintele nu vrea să fie văzut împreună cu premierul său. Premierul, Victor Ponta, urcă şchiopătând în două cârje, genunchiul stâng îi face probleme în urma unei accidentări la baschet.Timp de trei săptămâni, Ponta a fost la tratament în Turcia, acum a revenit, mai notează Rador, în traducerea materialului din Der Spiegel.

De fapt, în capătul scărilor ar fi trebuit să îl aştepte Klaus Iohannis, preşedintele, care ar fi trebuit să-şi întâmpine subalternul. Ponta nu este surprins, la urma urmei preşedintele i-a cerut chiar o adeverinţă de boală înainte de a-i aproba concediul medical.

Un preşedinte care cere din partea premierului său un certificat medical – aşa ceva nu a existat încă. Iar acum, pe deasupra, Ponta a fost citat de DNA, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în acte. Prima sa deplasare de serviciu îl duce la DNA, unde va fi audiat. Preşedintele face doar o scurtă declaraţie, în care precizează că este de mult convins că Ponta trebuie să demisioneze.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ