Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deputatul Theodor Nicolescu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Friday, 27 March 2015, 20:42 Sursă: REALITATEA.NET

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost reținut, joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, în dosarul ANRP în care este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.

Deputatul a fost scos din sediul DNA și urcat într-o mașină, fiind dus apoi în arestul Poliției Capitalei.

Reținerea lui Nicolescu vine după ce plenul Camerei Deputaților a aprobat miercuri cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării sale preventive.

Potrivit DNA, la 12 ianuarie 2015, Guvernul României a sesizat DNA cu privire la faptul că, în decursul anului 2009, Curtea de Conturi a efectuat un control la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, control ce a avut ca obiect fundamentarea și utilizarea fondurilor alocate pentru plata despăgubirilor în anul 2008, constatându-se că rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii nr. 247/ 2005 nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor.

''În cursul anului 2008, inculpatul Nicolescu Theodor-Cătălin, împreună cu ceilalți membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor și nici prevederile art. 10 alin. 6 și 7 din Legea nr. 247/ 2005, privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75.000.000 euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obținerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii și cesionării drepturilor de despăgubire'', susțin procurorii.

DNA mai arată că, în cursul anului 2007, Theodor Nicolescu, care la momentul respectiv deținea funcția de vicepreședinte al ANRP și calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a pretins de la trei persoane un procentaj de 5% din totalul acțiunilor pe care aceștia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la Autoritate. În schimbul banilor, scrie AGERPRES, Nicolescu urma să asigure soluționarea favorabilă și cu celeritate a dosarelor de despăgubire.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ