ACCIDENT AVIATIC. Ponta: ROMATSA şi STS erau RESPONSABILE, au făcut ERORI GRAVE

Thursday, 23 January 2014, 14:32, Sursă: REALITATEA.NET

DEMISIE RADU STROE. Premierul Victor Ponta a susţinut, astăzi, o declaraţie de presă pe tema situaţiei de la conducerea Ministerului de Interne. Anterior, RADU STROE şi-a anunţat oficial demisia de la şefia Internelor.

Adaugă părerea ta

Iată principalele declaraţii ale premierului Victor Ponta:

Probabil în jurul datei de 1 februarie vom avea propunerea pentru numirea unui nou ministru de Interne.

Am ţinut să fac această declaraţie publică pentru a mă alătura mesajului domnului ministru Stroe, mesaj adresat celor care-şi fac datoria în fiecare zi în diverse structuri şi instituţii de salvare a vieţilor - pompieri, SMURD, poliţişti, jandarmi - care, în fiecare zi, în situaţii extrem de dificile de zăpezi, inundaţii, accidente, salvează vieţi omeneşti, atâtea câte pot fi salvate şi îşi fac datoria faţă de cetăţeni. Cred că aceştia nu merită în ansamblu un vot de blam pentru ceea ce s-a întâmplat în zilele trecute, cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai evident din toate datele pe care le-am avut şi le avem că erorile grave care i-au îndreptat greşit pe cei care-i căutau pe supravieţuitori au fost produse de ROMATSA şi de STS, de instituţiile care aveau obligaţia şi posibilitatea tehnică de a identifica epava aeronavei.

Am discutat şi cu ministrul Transporturilor, în cadrul ROMATSA activitatea trebuie să continue să se desfăşoare, în fiecare minut, în fiecare oră sunt aeronave care zboară şi, ceea ce n-a funcţionat, în mod sigur trebuie îndreptat în cel mai scurt timp. 

DEMISIE RADU STROE. Gestul lui Radu Stroe de a demisiona de la şefia Ministerului de Interne vine după ce liderii propriului partid au decis să-i retragă sprijinul politic.

Miercuri seara, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în direct la Realitatea TV, că ministrul de Interne a comunicat într-un mod "catastrofal" în acest caz, iar şefa de la Transporturi a fost de negăsit.

AVION PRĂBUŞIT. Antonescu: La partid urmează o EVALUARE. STROE, COMUNICARE CATASTROFALĂ

"Este un exemplu de comunicare catastrofală, de natură să stârnească revoltă. Azi s-au vehiculat foarte multe ipoteze în legătură cu negocieri sau cu discuţii politice în jurul deciziei premierului. Decizia lui este o decizie pe care am susţinut-o, n-a fost niciun fel de încercare de a demite nişte miniştri şi eu să mă fi opus. Sunt fabulaţii! I-am luat decizia ca atare. E cel mai îndreptăţit să propună soluţii, la nivelul Guvernului, la nivelul partidului vor urma alte evaluări", a spus Crin Antonescu.