Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Petre Roman redevine deputat, după un an şi jumătate. ANI: Hotărârea Parlamentului, abuzivă

Tuesday, 20 September 2016, 11:35 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE 14.28 Agenția Națională de Integritate consideră că hotãrârea adoptatã astãzi prin vot de plenul Camerei Deputaților cu privire la Petre Roman este abuzivã de vreme ce starea acestuia de incompatibilitate a rãmas definitivã o data cu respingerea ca neîntemeiatã, de cãtre Tribunalul București, a cererii de reexaminare formulatã de acesta, se arată într-un comunicat remis realitatea.net.

Petre Roman a fost găsit incompatibil de către ANI în 2014. Agenţia Naţională de Integritate anunţa că Petre Roman este în incompatibilitate din 20 decembrie 2012, întrucât în mandatul de deputat a avut şi calitatea de persoană fizică autorizată la “Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată”.

În aprilie 2014, Petre Roman a contestat raportul ANI, însă a depus cererea de anulare a raportului la Tribunalul Bucureşti, în condiţiile în care instanţa competentă să judece astfel de cauze este Curtea de Apel Bucureşti. Astfel, în ianuarie 2015, Tribunalul Bucureşti i-a respins cererea. ANI a început în acel moment o lungă corespondenţă cu Parlamentul, în care a cerut vacantarea postului de deputat deţinut de Petre Roman, pe motiv că decizia de incompatibilitate a rămas definitivă, nefiind atacată în termenul legal.

Vezi mai mult pe Huff.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ