Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dăncilă a făcut anunțul! Când va da OUG pe completurile de 5 judecători

Wednesday, 06 February 2019, 23:34 Sursă: REALITATEA.NET

"Am discutat aplicat pe unele din acte normative, OUG legat de completul de 5 judecători, aleşi în mod nelegal şi aceste lucruri trebuie finalizate în scurt timp. Nu în această săptămână pentru că acum prioritar e bugetul", a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Reprezentanţii Partidului Social Democrat menţionează, într-o postare pe Facebook, că ordonanţa de urgenţă privind completurile de cinci, nu va stabili vinovăţii sau nevinovăţii, ci va restabili un drept fundamental.

Despre OUG în Justiţie: Eu o să explic la Bruxelles. Nu avem nimic de ascuns.

Viorica Dăncilă a declarat miercuri că va explica oficialilor de la Bruxelles despre măsurile din Justiţie, cum ar fi ordonanţa pe completurile de 5, Executivul neavând nimic de ascuns în acest sens.

"Eu o să explic despre aceste lucruri, o să vorbesc despre aceste lucruri pentru că sunt lucruri normale şi cred că a vorbi despre aceste lucruri arată faptul că nu avem nimic de ascuns, arată transparenţă şi că dorim să informăm Bruxelles-ul despre deciziile pe care vrem să le luăm. Deci în discuţia pe care o să o am mâine cu Frans Timmermans voi aborda şi aceste lucruri", a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

Aceasta a spus că va susţine în faţa oficialilor europene măsurile reparatorii. Legat de ordonanţa de urgenţă privind completurile de 5 judecători, Dăncilă a spus că a discutat cu Tudorel Toader, dar măsura nu va fi luată săptămâna aceasta.

Viorica Dăncilă se află în perioada 6-7 februarie la Bruxelles unde va avea întrevederi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ