Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Borbely: Mă îngrijorează ce se întâmplă în USL, de un an asistăm la decizii controversate

Wednesday, 12 February 2014, 14:55 Sursă: Mediafax

"Mă îngrijorează ce se întâmplă în jurul nostru şi ce se întâmplă nu de azi, de ieri. Când ai 70 la sută în Parlament şi ai o concepţie, într-un stat de drept, nu te poate împiedica nimeni, evident dacă acel program este viabil. De un an la ce asistăm? La decizii controversate, la tot felul de proiecte care nu se pot duce până la sfârşit, cum ar fi descentralizarea", a declarat Laszlo Borbely, miercuri, la Sfântu Gheorghe.

Vicepreşedintele politic al UDMR a adăugat că, "din păcate", ceea ce se întâmplă acum în USL dăunează ţării, şi românilor, şi maghiarilor deopotrivă, şi că el este "destul de pesimist" pentru că nu vede o concepţie clară a ce se vrea să se facă în continuare.

"Este an electoral în care, e clar, dacă nu sunt pe aceleaşi liste oricum conflictele se vor înteţi şi are de suferit o ţară întreagă. Şi, culmea, atunci când România a încheiat un an destul de bun din punct de vedere economic", a spus Borbely.

El a menţionat că nu ştie ce se va întâmpla, UDMR fiind în momentul de faţă în expectativă.

"Nu este o voinţă clară, nu este o viziune şi noi, deşi suntem în opoziţie, am avut un dialog cu puterea. Noi am încercat să le atragem atenţia că nu e bine ce se întâmplă. Nu ştiu ce va fi, UDMR în momentul de faţă stă în expectativă, aşteptăm ce se va întâmpla, dar cel mai important ar trebui să fie o stabilitate politică", a spus el.

Borbely a subliniat că UDMR nu discută despre posibilitatea de a intra la guvernare, cei de la USL având un mandat de la cetăţeni.

"Am mai păţit o dată, în 2009, atunci când era o majoritate de 70 la sută şi a căzut Guvernul. UDMR nu discută acum despre guvernare, ei au mandatul cetăţenilor, s-o rezolve, dar asta nu înseamnă că, de la caz la caz, nu putem să susţinem unele iniţiative legislative bune", a conchis liderul UDMR.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ