Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parada automobilelor de epocă, la Târgul Anticarilor din Parcul Obor

Saturday, 17 May 2014, 16:11 Sursă: REALITATEA.NET

"Organizăm parada mașinilor de epocă, un eveniment care ne este foarte drag și ne amintește de bătaia cu flori de altădată, de la Șosea. Participăm la acest eveniment tradițional, Târgul Anticarilor, în deschiderea sezonului de automobile de epocă. Aici avem un număr de 15 automobile de epocă, începând cu mașini din anul 1928 și ajungând până în anii '80. Toate mașinile sunt funcționale, scoase de la cutie de proprietarii lor", a declarat, pentru AGERPRES, președintele Automobilelor de Epocă, Nicu Apostol, președintele Clubului Vehiculelor de Epocă din România (CVE).

Potrivit organizatorilor, printre mașinile prezente la paradă se numără mărci precum Ford model A din 1928, Plymouth din 1936, limuzine americane din 1970, Fiat și Citroen din același an sau o Volgă rusească.

Nicu Apostol a spus că parada constă în efectuarea unui tur în jurul Primăriei de sector.

"Se trece prin subsolul Primăriei, un grup de mașini prin stânga, iar celălalt prin dreapta, ne întâlnim în fața Primăriei, facem bătaia cu flori între mașini, fetele care se află în aceste automobile, îmbrăcate în costume de epocă, aruncă cu flori, după care facem o paradă mai largă, să se bucure și cei din Piața Obor, și revenim în expoziția din fața Primăriei", a mai precizat președintele CVE.

În cele trei zile ale târgului, iubitorii de antichități vor putea vizita peste 80 de corturi amenajate pe aleile Parcului Obor și alte 10 standuri din incinta Primăriei sectorului 2.

Anticarii își vor da întâlnire în fața și în incinta Primăriei sectorului 2 pentru a dovedi că obiectele de valoare și de calitate răzbat trecerii timpului și oricăror probleme financiare, dovedindu-și mereu inegalabila atractivitate.

Vizitatorii târgului, deopotrivă cumpărători sau doar iubitori de frumos, vor avea șansa redescoperirii unei lumi speciale, pline de parfum aparte, în refrenele muzicii de altădată, cântată cu multă pasiune de celebrii înaintași Jean Mascopol, Zavaidoc, Titi Botez sau Maria Tănase.

Vezi în GALERIA FOTO imagini cu mașinile de epocă.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL