Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Femeia luată de viituri, la Vaslui, găsită moartă. Cod roșu: sute de case și curți inundate

Tuesday, 23 June 2020, 08:55 Sursă: Realitatea PLUS

În Botoșani, în comuna Rădăuți Prut, a căzut o cantitate record de precipitații, peste 70 l/mp. În localitatea Rediu a fost chiar mai rău - 108 l/mp. Mai mulți oameni au fost nevoiți să-și lase casele și să plece din calea apelor.

Viitura a inundat case, a distrus gospodării, iar un drum național este blocat.

Pompierii au intervenit și în comuna Hudești. Și aici au evacuat localnici, iar animalele de la stânele din zonă au fost și ele mutate.

Sunt inundații și în Alba, în orașul Aiud. O familie cu un copil de nouă ani au fost evacuată. A plouat torențial zeci de minute, sistemul de canalizare a fost depășit, iar străzile sunt inundate. În județ, circulația feroviară este întreruptă. Două trenuri sunt blocate, iar angajații CFR intervin pentru remedierea problemelor.

O viitură puternică a lovit și comuna Balcani din județul Bacău, acoperită efectiv de ape. Zeci de case, curți și subsoluri au fost inundate.

Și în orașul Oravița, din Caraș-Severin, viiturile au lovit cu o forță incredibilă. Locuințele sunt pline de apă, iar mai multe mașini au fost luate de puhoaie. Nivelul apei a ajuns la 1 metru, până la ferestrele caselor.

Iar pericolul nu scade. Hidrologii au emis cod roșu de inundații pe mai multe râuri din nordul țării, valabil până miercuri, la ora 12:00. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL