Anchetă la Iaşi, unul dintre cei mai buni neurologi din ţară reclamat pentru malpraxis

Wednesday, 03 October 2018, 16:30 Sursă: REALITATEA TV

Femeia de 61 de ani a fost internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași pe 29 de septembrie, iar a doua zi a fost operată. Diagnosticul? Hernie de disc. Intervenția, una de rutină în mod normal, a durat doar o oră, dar la scurt timp femeia a murit, din cauza unei hemoragii a cărei cauză nu a fost stabilită. Rudele susțin că nici măcar nu au fost anunțate de deces.

Una dintre rudel a declarat, pentru Realitatea TV, că nici măcar ora decesului nu fusese trecută în documente, iar explicațiile au fost foarte evazive. 

Familia spune că femeia nu avea alte afecțiuni grave. Oamenii sunt convinși că medicii au făcut ceva greșit, așa că au făcut plângeri la Parchet și la Colegiul Medicilor. O anchetă porivind un eventual malpraxis se face însă și în spital.

"Este un eveniment extrem de rar. Este prima dată când se produce acest timp de patologie în clinica noastră. Este un eveniment care s-a produs cu un chirurg foarte experimentat, unul dintre cei mai buni chirurgi de chirurgie spinală din țară. Operația a fost sub microscop, există un film operator," a declarat Nicolae Dabija, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Medicul care a făcut intervenția este șeful departamentului de Chirurgie Spinală și a refuzat să comenteze situația. 

sursă foto: CJ Iaşi


Citeste totul despre:


Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL