Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Zborul MH370. Descoperire uluitoare. Poate fi cheia celui mai mare mister din istoria aviaţiei

Saturday, 14 March 2015, 22:00 Sursă: REALITATEA.NET

Este vorba despre un pachet de şerveţele umede, ce purta logo-ul companiei Malaysia Airlines. Pachetul, găsit de un cuplu pe o plajă din vestul Australiei, a fost trimis imediat la Canberra pentru a fi analizat. Experţii nu exclud faptul că obiectul ar fi fost adus de ape, din locul în care avionul de tip Boeing-777, cu aproape 240 de oameni la bord, s-ar fi prăbuşit.

Nine News informează că pachetul de şerveţele era nedesfăcut, lucru descris ca fiind "neobişnuit".

Reamintim că, în urmă cu un an, la 8 martie, un avion de tip Boeing-777, cu 239 de oameni la bord a dispărut fără urmă. Compania Malaysia Airlines susţine că a pierdut contactul cu echipajul după aproximativ două ore de la decolare.

Nave maritime explorează de luni de zile fundul marin în sudul Oceanului Indian, folosind sonare sofisticate care au restrâns deja cu circa 40% "zona prioritară de căutări" în partea cea mai septentrională a Oceanului Indian, pe circa 60.000 de kilometri pătraţi.

Cu excepţia câtorva containere maritime, nimic nu a fost găsit încă în timpul acestei operaţiuni conduse de Australia şi programată să se încheie în mai.

Duminică, premierul australian Tony Abbot a anunţat că, în cazul în care aceste operaţiuni nu se soldează cu un succes, Australia şi partenerii săi "intenţionează să lanseze alte căutări" pe un perimetru ce echivalează cu 60.000 de kilometri pătraţi, fără a preciza locul unde se vor desfăşura acestea.

"O datorăm familiilor victimelor", a spus Abbott în timpul unei conferinţe de presă, declarându-se "rezonabil încrezător" în ceea ce priveşte şansele de succes ale căutărilor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE