Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Faci sport şi degeaba? Motivele pentru care abdomenele nu dau rezultate

Saturday, 30 August 2014, 22:14 Sursă: REALITATEA.NET

1. Nu fortezi ceea ce trebuie

Multe persoane care fac abdomene nu lucreaza cum trebuie muschii abdominali. In loc sa solicite zona respectiva, obisnuiesc sa efectueze miscarile de ridicare a trunchiului fortandu-si gatul, tragandu-se practic de la gat. Practic, nu-si controleaza muschii abdominali in timpul exercitiilor. Acestia sunt cei care trebuie solicitati, nu muschii gatului sau ai spatelui.

2. Nu respiri corect

Respiratia este esentiala pentru eficacitatea oricarui antrenament. Daca nu respiri corect in timpul exercitiilor, le scazi drastic din eficienta. In timpul abdomenelor, modul in care respiri ar trebui sa fie una dintre preocuparile de baza. De ce? Pentru ca stomacul tau se afla in spatele muschilor abdominali. Respiratia incorecta umfla stomacul cu aer, marindu-l ca dimensiune, fortand astfel muschii abdominali spre exterior. Astfel este diminuata eficienta exercitiilor. Modul corect de a respira in timpul abdomenelor este sa inspiri atunci cand te pregatesti de miscarea cea grea si sa expiri atunci cand o efectuezi.

3. Nu alternezi programul de exercitii

Corpul uman este foarte adaptabil si reuseste sa se obisnuiasca relativ repede cu noutatea, transformand-o in rutina. Cu cat este mai obisnuit, cu atat este mai putin solicitat. Este perfect valabil si pentru probramul de exercitii fizice. Dupa o perioada de timp, muschii nu mai sunt solicitati de antrenament, motiv pentru care acesta nu mai da niciun fel de rezultate. Din acest motiv este indicata schimbarea programului, a numarului de repetitii, a seriilor sau orice alta forma de alternare pentru a iesi din rutina.

Vezi mai multe pe lyla.ro.

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE