Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ULTIMA AVERTIZARE a doctorului Mencinicopschi, în ziua în care îşi aştepta SENTINŢA

Wednesday, 13 August 2014, 16:28 Sursă: REALITATEA.NET

Prof. dr. Mencinicopschi ne-a atenţionat că uleiul dublu rafinat este periculos pentru sănătate, mai ales când este folosit la prăjit. Uleiurile rafinate şi cele dublu rafinate sunt dăunătoare sănătăţii atunci când sunt utilizate la prăjirea alimentelor, susţine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare, scrie ziarulring.ro.

"Rafinat înseamnă că trece prin diferite etape tehnologice în care, practic, celelalte substanţe care îl acompaniază sunt îndepărtate. Şi aici putem vorbi de îndepărtarea unor vitamine, antioxidanţi, gume, substanţe care, altfel, l-ar face să fie tulbure, gumos, să nu aibă aspect comercial. La rafinare, sămânţa de floarea-soarelui se prăjeşte, se îndepărtează seminţele goale, după care se pun la presare, iar turtele rezultate sunt extrase cu benzen, un solvent organic de origine petrolieră.

După ce a fost extras, uleiul suferă mai departe purificări, în sensul că este filtrat şi este supus unui proces de separare a gumelor şi lecitinei. Urmează o ultimă rafinare, în care este refiltrat. La cel dublu rafinat nu mai rămân decât acizii graşi şi nu mai are nicio valoare nutritivă.

Acesta este deja prăjit o dată sau de două ori în procesul industrial de rafinare, iar atunci când îl folosim la prăjit este extrem de dăunător, pentru că unele componente se pot transforma în substanţe periculoase, de tipul acizilor graşi trans, care pot genera boli cardiovasculare şi anumite forme de cancer, chiar şi unele dioxine.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE