Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Totul despre excitația la femei

Thursday, 04 September 2014, 12:07 Sursă: REALITATEA.NET

Când oamenii se excită, sexul ocupă toată atenția lor. Ei nu se mai gândesc la facturi, griji sau la responsabilități. Fiecare semnal de excitare este trimis întâi către creier. Acesta răspunde la un gând sau la o imagine care are legătură cu sentimentele de afecțiune față de partener. Creierul este implicat în toate etapele comportamentului sexual, de la sentimente la dorința sexuală, până la alegerea partenerului.

Fenomenul cel mai evident care are loc în timpul excitării sexuale este dilatarea vaselor de sânge din pelvis și din organele genitale. De îndată ce o femeie începe să gândească intens la sex, vaginul ei începe să se umezească, pregătindu-l pentru o posibilă activitate sexuală. Dilatarea vaselor de sânge are un impact nu doar asupra organelor genitale, ci și asupra pielii, provocând la unele femei cu pielea albă roșeață pe piept.

Cele 4 faze ale excitației

1.    Faza de excitație: un stimul erotic, cum este sărutul, începe să pregătească organismul pentru sex. Aceast stadiu este însoțit de o creștere a ritmului cardiac, a tensiunii arteriale și a lubrifierii din interiorul vaginului.

2.    Faza de platou: este etapa în care corpul femeii începe să se pregătească pentru orgasm. Clitorisul devine sensibil la atingere, iar țesuturile din partea exterioară a vaginului încep să se umfle.

Află continuarea pe clicksanatate.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE