Coronavirus - România: 2109 de cazuri confirmate

Te ascultă telefonul? Dezvăluirile de ultim moment îți arată un adevăr mai sinistru

Thursday, 02 May 2019, 19:10 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă ai un telefon inteligent, probabil că te-ai întrebat, cel puțin o dată, dacă te spionează. Este foarte probabil să ți se fi întâmplat să fi avut o conversație cu o persoană despre un anumit subiect apoi să-ți deschizi telefonul și să vezi o reclamă care se potrivește. 

Un fost angajat al Google a explicat ceea ce se întâmplă când primești acele reclame fix pe subiectul discuției. El susține că nu există nicio înregistrare secretă și explică modul în care este posibil să primești astfel de reclame.

El spune că aplicațiile nu-ți înregistrează conversațiile.

Explicația e că fiecare companie mare, cum ar fi Facebook sau Google, au un avatar al tău, construit pe baza a ceea ce știu companiile despre tine.

Astfel, aplicația nu trebuie să-ți asculte conversația pentru că a acumulat deja atâtea date despre tine (clickuri, like-uri etc), încât nu este nevoie, și face ca acel avatar să se comporte ca tine. Tot ce trebuie să facă un gigant online este să simuleze o conversație pe acel avatar și știe deja ce conversație ai avut fără să fie nevoie să fii înregistrat.

Astfel, e cert că nu te ascultă nimeni în timp ce vorbești cu colegul de birou despre încălțăminte sau gadgeturi, ci adevărul este mai sinistru. Companiile mari ca Facebook sau Google au ajuns să te cunoască atât de bine, încât să-și dea seama ce ai putea vrea, ce ai putea cumpăra și așa mai departe.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE