Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Revoluţie în modă: cea mai populară geantă îşi va pierde numele

Wednesday, 29 July 2015, 14:57 Sursă: REALITATEA.NET

Artista franco-britanică spune că a fost "alertată în privinţa practicilor pline de cruzime aplicate asupra crocodililor în timpul sacrificării acestora pentru producţia de genţi Hermes care poartă numele Birkin". Ea spune că a semnat petiţia "Mercy For Animals", iniţiată de actorul american Joaquin Phoenix, cu scopul de a protesta faţă de tratamentul lipsit de etică aplicat acestor animale.

"Mii de reptile sunt măcelărite în fiecare an şi transformate în pantofi, genţi, curele şi alte accesorii", se afirmă în acea petiţie.

 Geanta Birkin a fost lansată pe piaţă în 1984, după ce Jane Birkin a acceptat ca numele ei să fie trecut pe acest produs vestimentar, după ce a discutat într-un avion cu preşedintele din epocă al brandului Hermes, Jean-Louis Dumas. Cântăreaţa, pe atunci tânără mamă, se plângea că nu găsea în magazine nicio geantă care să fie în acelaşi timp practică şi şic.

Cu cele două mânere rezistente şi un spaţiu interior apreciabil, geanta Birkin, una dintre cele mai scumpe din lume, este extrem de apreciată de numeroase celebrităţi, precum Victoria Beckham şi eroinele din franciza "Sex and the City".

Geanta Birkin din piele de crocodil şi geanta Kelly, denumită în onoarea actriţei Grace Kelly, sunt unele dintre cele mai apreciate produse de pe piaţa de lux. Preţurile din magazine încep de la 22.000 de dolari, însă aceste accesorii se vând aproape imediat şi magazinele în cauză se confruntă în mod frecvent cu lipse pe stoc şi cu liste lungi de aşteptare pentru clienţi.

Sursa: Mediafax


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE