Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Profitul BMW a crescut la 4,5 miliarde euro pe fondul cererii solide pentru autoturisme SUV

Tuesday, 04 November 2014, 11:52 Sursă: Mediafax

În perioada corespunzătoare a anului trecut, producătorul german de automobile de lux a înregistrat un profit net de 4,03 miliarde de euro şi venituri totale în valoare de 55,8 miliarde de euro.

Grupul BMW, care include mărcile BMW, Mini şi Rolls Royce, a înregistrat vânzări în creştere cu 6,5%, la 1,53 milioane de unităţi, în primele nouă luni ale acestui an, de la 1,43 milioane unităţi în perioada ianuarie-septembrie din 2013.

Vânzările sub marcă BMW au urcat cu 9,1%, la 1,32 milioane de unităţi în primele nouă luni din acest an, faţă de 1,21 milioane de unităţi în intervalul corespunzător din 2013.

Profitul înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) a consemnat un avans important, de 15,2%, în perioada analizată, la 6,95 miliarde de euro, comparativ cu primele nouă luni ale anului trecut, când profitul EBIT s-a ridicat la 6,03 miliarde de euro.

Şi la nivelul trimestrului al treilea, grupul german a consemnat venituri în creştere cu 4,5%, la 19,6 miliarde de euro, comparativ cu acelaşi interval din 2013. De asemenea, profitul înainte de taxe şi dobânzi a crescut cu 17,1%, la 2,26 miliarde de euro, depăşind estimările analiştilor intervievaţi de Bloomberg.

În schimb, profitul net a scăzut cu 1,2% în trimestrul al treilea, la 1,31 miliarde de euro, faţă de 1,33 miliarde de euro în perioada corespunzătoare de anul trecut.

Vânzările mărcii BMW au urcat cu 6,9%, la 433.145 de unităţi în trimestru al treilea, compania menţinându-se astfel pe prima poziţie la nivel global în topul producătorilor de automobile de lux, urmată de Audi, parte a grupului Volkswagen, şi Mercedes-Benz, controlată de grupul Daimler.

Grupul BMW estimează o creştere importantă a profitului înainte de taxe pentru acest an, precum şi un avans al vânzărilor diviziei de autoturisme, datorită lansării unor noi modele şi a condiţiilor favorabile de pe pieţele din America de Nord şi China.

BMW este liderul pieţei auto premium, anul trecut vânzând 1,66 de milioane de automobile sub brand propriu. Audi a ocupat locul al doilea pe piaţa auto de lux, cu 1,58 de milioane de unităţi comercializate, urmat de Mercedes, cu 1,46 de milioane de automobile vândute.

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE