Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ORAŞUL SECRET de sub Focșani. A ieşit la iveală după cutremurul din 1977, dar comuniștii l-au ascuns 

Monday, 15 June 2020, 13:23 Sursă: Realitatea.net

Tunelurile şi beciurile care se ascund sub Focşaniul de astăzi vorbesc despre originea şi întemeierea oraşului. Îngrijorător este faptul că cele mai multe dovezi ale unei civilizaţii subterane au fost astupate, iar gurile de intrare sau ieşire au fost date uitării.

Singurii care au mai protejat istoria veche a Focşaniului sunt câţiva patroni de baruri sau restaurante, care le-au conservat pentru a oferi consumatorilor o atmosferă specială. Puţini mai sunt cei care mai ştiu unde sunt tunelurile sau beciurile din Focşaniul vechi, iar cei mai mulţi vorbesc din auzite.

În urmă cu sute de ani, Focşaniul era un important punct comercial şi militar. Astăzi, este municipiu reşedinţă de judeţ. Oraşul subteran este brăzdat de tuneluri şi beciuri care se întâlnesc în anumite locuri, însă nimeni nu mai ştie exact pe unde.

Strada Brăilei a scos la iveală, de curând, arcada unui tunel subteran, iar în faţa Restaurantului Zimbru asfaltul s-a scufundat peste noapte. "Eu am intrat într-un astfel de tunel când s-a lucrat la instalaţiile de apă şi canalizare. Pleca din faţa Colegiului Unirea şi mergea spre fosta Vamă a Focşaniului. Am mers prin el câţiva metri, după care mi-am dat seama că nu pot să respir şi m-am întors", a declarat un fost cadru didactic.

În prezent, în Focşani nu există un loc care să permită accesul într-un tunel subteran sau beci de mari dimensiuni. Toate gurile de intrare şi de ieşire au fost astupate şi, mai mult, pe unele s-au construit clădiri sau drumuri.


Citeste totul despre:


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE