Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Motivul pentru care Maya Angelou este celebrată de Google pe 4 aprilie 2018

Wednesday, 04 April 2018, 09:58 Sursă: REALITATEA.NET

Maya Angelou este celebră pentru cele şapte autobiografii care punctează trăirile ei din copilărie şi cele adulte timpurii. 

I Know Why the Caged Bird Sings (1969), prima dintre ele, povesteşte despre viaţa ei până la vârsta de 17 ani şi i-a adus recunoaşterea  internaţională.

A publicat şi cărţi de eseuri, de poezie şi a fost creditată cu o listă de piese, filme şi emisiuni de televiziune cu o durată de peste 50 de ani. 

A devenit poetă şi scriitoare după o serie de ocupaţii precum bucătar, prostituată, dansatoare şi cântăreaţă în cluburile de noapte, membră a Porgy and Bess, coordonatoare a Southern Christian Leadership Conference si jurnalistă în Egipt şi Ghana.

Maya Angelou a fost activă în Mişcarea drepturilor civile afro-americane şi a lucrat cu Martin Luther King, Jr. şi Malcolm X.

În Google Doodle-ul de azi poate fi auzită citind “Still I Rise,” alături de mărturii ae fiului ei, Guy Johnson, dar şi ale Oprah Winfrey, Laverne Cox, Alicia Keys, America Ferrera şi Martina McBride.

Keys o numeşte o renascentistă, în timp ce McBride spune că Angelou a inspirat-o să-şi scrie cântecele. La rândul ei, Winfrey o consideră un mentor. 

Maya Angelou. Google marchează a 90-a aniversare a poetei Maya Angelou cu un Doodle

Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE