Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avertisment pentru toți românii! Alimentul la care trebuie să renunți imediat dacă ții post

Wednesday, 10 April 2019, 16:57 Sursă: REALITATEA.NET

Simona Tivadar, medic primar specializat în diabet și boli de nutriție, are cel mai important sfat pentru românii interesați să țină post în această perioadă.

În stilul ei caracteristic, Tivadar a spus că postul pe care îl urmau bunicii era mult mai sănătos. "Cu zece mâini şi-ar fi făcut bunica mea cruci văzând meniul de post complet lipsit de orice austeritate, dar mai ales de orice urmă de bun-simţ: ligheane de cartofi prăjiţi sau salate orientale înecate în ulei, tone de humus (fără să vă gândiţi că are pastă de susan, deci multe grăsimi)", a spus aceasta în cartea ei "Medicină, nutriție și bună dispoziție".

"Toată baba din Drumul Taberei şi toată corporatista subit pioasă, toată lelea din Bonţida şi tot politicianul veros ţin post devorând hectare de soia în cele mai ridicole forme comestibile: crenvurşti de soia, şniţele de soia, pate vegetal, ca să nu mai vorbesc de tofu şi aşa-zisul «lapte de soia» (o mizerie de băutură care nu are nicio legătură cu laptele – conţinând apă, zahăr şi bobe de soia), de burgeri de soia, margarină, smântână sau îngheţată de soia", a mai transmis ea românilor.

Ce să eviți în post: "Salate de tofu, şniţele, pateuri şi foietaje făcute cu naiba ştie ce vaseline improprii"

Tivadar a spus că celor prea comozi să-și gătească legume le recomandă să rabde de foame. E mai sănătos așa. Apoi, să nu țină post ipocrit decât să mănânce "salate de tofu, şniţele, pateuri şi foietaje făcute cu naiba ştie ce vaseline improprii până şi pentru uns ţâţânile uşilor, tot felul de mizerii de dulciuri pompos numite «vegetale, de post» mustind de grăsimi şi, evident, hipercalorice."

Cea mai mare problemă e că la finalul postului oamenii sfârșesc să fie mai grași. Are și o explicație. "Curg la cabinet cazurile cu niveluri enorme de colesterol şi trigliceride, cu diabet dezechilibrat de atâta evlavie subită ce i-a lovit pe români".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE