Îți usuci rufele în casă? Uite cât de rău te poți îmbolnăvi

Thursday, 22 October 2015, 20:47 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Faptul că vaporii care se ridică în timpul procesului de uscare a rufelor în cameră ne fac rău este deja știut. Însă doctorii atrag atenția asupra faptului că, procedând așa, ne putem îmbolnăvi de plămâni, mai exact de aspergiloză, o boală pulmonară infecțioasă provocată de o specie de fungi denumită Aspergillus fumigatus.

Medicii din Statele Unite ale Americii avertizează că persoanele  care își usucă hainele pe radiator pot dezvolta ciuperci și infecții pulmonare din cauza mucegaiului care se formează ca urmare a umezelii.

Ne băgăm boala în corp

Mi-am dat seama că este grav și după aceea am început să mă pun pe picioare, la scurt timp de la vizita la medic, care mi-a spus că am aspergiloză pulmonară cronică. Mi-a prescris medicamente speciale pentru combaterea fungilor”, a povestit unul dintre pacienți, care susține că obișnuia să-și lase textilele pe radiator în sufragerie.

Doctorul l-a avertizat că boala se poate acutiza, așa că bărbatul a înțeles că trebuie să nu mai recurgă la această tehnică după ce își spală hainele. În urma tratamentului și a urmării sfaturilor medicului, omul a observat o ameliorare considerabilă în privința stării sale de sănătate.

Deși pare un gest minor, experții trag un semnal de alarmă: ne putem îmbolnăvi grav dacă nu luăm măsuri. Hainele uscate pe radiator pot ridica nivelul de umiditate la peste 30 la sută și poate crea condiții ideale pentru dezvoltarea mucegaiului.

Sursa: unica.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri