Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FRESH REFRESH. Trei PIESE de REZISTENŢĂ de IARNĂ - merele, perele şi gutuile

Wednesday, 17 December 2014, 11:42 Sursă: REALITATEA.NET

Trei fructe autohtone pot trece cu bine peste lunile de iarnă. Marele, perele şi gutuile sunt printre puţinele fructe româneşti de care vă puteţi bucura în preajma sărbătorilor. Haideţi să aflăm ce ne mai oferă ele în plus pe lângă gustul delicios!

În sezonul rece, citricele sunt la mare căutare! Să nu uităm însă, şi de fructele româneşti! Merele, perele şi gutuile sunt sigurele fructe proaspete autentice de care putem profita iarna! Cine a spus că un măr pe zi ţine doctorul departe a avut dreptate şi asta deoarece consumul de mere previne şi tratează o mulţime de afecţiuni, după cum spun specialiştii din întreaga lume. Merele ameliorează durerile de stomac, ficat şi splină, dar şi migrenele. De asemenea, previn tipuri de cancer, iar acidul conţinut de coji reduc obezitatea şi intoleranţa la glucoză.

Para este considerată sora mărului deoarece face parte din aceeaşi familie şi conţine aceleaşi minerale şi vitamine, dar în proporţii diferite! Perele stimulează digestia, cresc pofta de mâncare şi ajută la vitalizarea organismului. Şi pentru că este perioada în care răcim mai uşor, aflaţi că perele scad stările febrile şi favorizează eliminarea toxinelor din organism.

Şi gutuiul se înrudeşte cu mărul şi părul şi are şi el beneficii asemănătoare! Gutuile conţin potasiu şi magneziu şi, de aceea, scad presiunea musculară şi ajută sistemul respirator să se menţină în formă. Proprietăţile antiinflamatoare, emoliente şi tonice tratează acneea. La fel ca merele şi perele, gutuile au un efect benefic în cazul celor care suferă de astenie şi anemie. Şi seminţele, coaja sau frunzele acestor fructe au diferite proprietăţi curative! De exemplu, uleiul din seminţe de gutuie calmează inflamaţiile, iar infuziile din frunzele de pere sunt recomandate în tratarea afecţiunilor urinare, renale şi în diabet! Mare grijă în cazul pufului de pe gutui! S-ar putea să fiţi alergici la el fără să ştiţi! Transformate în gemuri, dulceaţă sau jeleuri, aceste fructe minunate îşi mai pierd, ce-i drept, din nutrienţi, dar rămân totuşi alimente hrănitoare şi delicioase!


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE