Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FRESH-REFRESH. Semințele de chia

Thursday, 15 May 2014, 09:49 Sursă: REALITATEA.NET

Astăzi, din ce în ce mai mulţi nutriţionişti şi medici recomandă integrarea acestor seminţe miraculoase pentru sănătate în dietele de slăbit. Dar, datorită conţinutului bogat de nutrienţi şi antioxidanţi extrem de valoroşi pentru buna funcţionare a organismului, sunt indicate şi în regimurile alimentare pentru anumite afecţiuni.

Semintele integrale de chia pot fi adăugate în salate, sandviciuri, supe, în cerealele pe care le mâncaţi dimineaţa cu lapte sau pot fi consumate cu iaurt. Pot fi amestecate în shake-uri sau smoothie-uri sau adăugate în produsele de patiserie sau panificaţie. Seminţele de chia sunt recomandate în dietele de slăbit, datorită aportului caloric aproape nul şi al conţinutului bogat de nutrienţi care au rolul de a instala rapid senzaţia de satietate şi de a alunga foamea.

Cu alte cuvinte, seminţele de chia hrănesc organismul fără riscul îngrăşării, aşa cum se întâmplă cu multe alte tipuri de alimente. Când intră în contact cu apa, acestea se transformă într-un fel de gel care creşte în dimensiune. Iar odată mâncate, instaurează senzaţia de plenitudine şi inhibă apetitul, impiedicând supraalimentarea, care determină apariţia supraponderaliţii şi a obezităţii. Seminţele de chia sunt considerate, pe bună dreptate, aliatele unui organism puternic şi sănătos.

Datorită conţinutului crescut de proteine, aceste alimente cresc nivelul de energie al organismului. Proteinele, alături de acizi grasi Omega 3, fibre şi alte tipuri de substanţe nutritive întăresc imunitatea şi previn apariţia bolilor.

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE