Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Exerciţii fizice care ard cele multe calorii şi pot fi făcute în câteva minute acasă

Saturday, 28 June 2014, 09:39 Sursă: REALITATEA.NET

Aceste cinci exercitii fizice iti solicita in asa fel musculatura incat arzi multe calorii, lucrandu-ti numerosi muschi in acelasi timp. Partea buna: poti sa le faci si acasa, economisind banii de abonament la sala. Estimarile calorice de mai jos sunt valabile pentru o medie de 70 de kilograme.

1. Leganarea corpului la orizontala

Asaza-te in pozitie de flotare, cu mainile fixate de podea, cu abdomenul incordat si spatele drept, si pune-ti doua prosoape mici impaturite sub fiecare picior. Indicat este sa faci acest exercitiu pe o podea de parchet sau cu linoleum, nu pe covor. Odata pozitionat astfel, leagana-ti trupul astfel incat sa aluneci usor pe podea dintr-o parte a camerei in cealalta. O tura presupune miscarea dintr-o parte a camerei si inapoi in locul din care ai plecat. Nu-ti desprinde mainile si picioarele de sol, ci taraste-te in pozitie de flotare. La o singura tura arzi 12 calorii, ideal fiind sa efectuezi in total trei ture. Exercitiul este unul prin care iti lucrezi aproape toata musculatura corpului, de la brate la picioare, de la spate la abdomen si la fese.

2. Sarituri ample de la orizontala la verticala

Si acest exercitiu iti solicita toti muschii corpului. Pune-te in pozitie de flotare, apoi adu-ti picioarele spre piept dintr-o saritura, mentinandu-ti mainile fixate de podea. Ulterior, sari in sus pana esti pe varfuri, ridicandu-i bratele intinse deasupra capului. Revino la pozitia initiala de flotare si incepe din nou. Este un exercitiu fizic foarte intens, motiv pentru care nu exista un numar de sarituri indicat. Fa atatea cate poti. Fiecare minut de exercitiu te scapa de 10 calorii.

3. Fandari sarite cu alternate de picioare

Incepe din pozitia “drepti”, cu picioarele unul langa celalalt, coatele indoite la 90 de grade si apoi apleaca-te in fata pornind cu un picior. Apoi sari in pozitie de drepti, ridicandu-ti bratele tinute in continuare la 90 de grade unghi de indoire, si revino pe pamant cu piciorul celalalt (nu cel cu care ai inceput fandarea). Arzi astfel 12 calorii pe minut. Fa cat poti mai multe.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE