Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dilema despre Univers explicată în sfârșit de specialiștii în astronomie

Wednesday, 22 May 2019, 13:00 Sursă: REALITATEA.NET

Cât despre cea mai apropiată galaxie, aceasta se numește Andromeda și se află la o distanță de 2,500,000 de ani lumină depărtare. Ceea ce înseamnă extrem de mult, dacă ne gândim că galaxia în care trăim are o lățime de aproximativ 100,000 de ani lumină.

Așadar, structura spațiului și așezarea planetelor ne face să ne întrebăm de ce corpurile celeste se află la o depărtare atât de mare unele de celelalte și ce anume a cauzat această despărțire.

De ce este Universul atât de gol

Depinde din ce perspectivă privim problema. Spre exemplu, dacă am putea călătorii cu viteza luminii, distanța dintre planete nu ni s-ar mai părea atât de mare.

Însă, dacă Universul nu s-ar fi extins atât de mult în timpul primelor fracțiuni de secundă după Big Bang, toate obiectele astrale s-ar fi aflat la o apropiere mult mai mare. Iar dacă energia întunecată nu ar fi împins planetele la o distanță și mai mare una de cealaltă, prospectele călătoriei interspațiale nu s-ar mai înrăutăți de la un minut la altul.

Așadar, goliciune Universului se învârte în jurul a două elemente esențiale: viteza luminii, care definește distanța și expaniunea spațiului, care nu face decât să depărteze tot mai mult stelele și galaxiile. Fără aceste lucruri, cu siguranță Universul nu ar mai fi arătat așa cum îl știi tu astăzi.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE