Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De unde a plecat şi unde a ajuns. Nu o să-ţi vină să crezi pentru ce a fost folosit primul vibrator!

Thursday, 08 October 2015, 11:44 Sursă: REALITATEA.NET

In vreme ce nu negam deloc efectele benefice, terapeutice, ale orgasmului, nu putem sa nu ne amuzam in legatura cu modul in care i se facea reclama primului vibrator si, mai departe, cum era recomandat de medici pentru a vindeca diverse afectiuni!

Ce este vibratorul, de fapt? Daca stai bine sa te gandesti, nu este altceva decat un aparat de masaj. Si exact acesta era si scopul pentru care a fost folosit primul vibrator. In epoca victoriana, in secolul 19, multe femei ajungeau in spitale de psihiatrie sub diagnosticul "isterie". Printre simptome se numarau anxietatea, iritabilitatea, emotivitatea excesiva si stomacul balonat.

Pentru aceasta "afectiune", doctorii gasisera la vremea respectiva o solutie pe cat de bizara, pe atat de haioasa pentru noi, acum: masajul pelvian. Da, este exact ceea ce iti imaginezi ca este. Femeile erau stimulate intern pentru a fi aduse la "paroxism isteric" - in traducere: orgasm. Astfel, se relaxau si scapau de anxietate. Jurnalele medicale de la vremea respectiva atesta faptul ca, pentru medicul care aplica acest tratament, munca era una solicitanta fizic si de lunga durata.  

Doctorul care a patentat aceasta inventie in 1880, J. Mortimer Granville, a gandit vibratorul strict ca instrument medical. Insa, din cauza faptului ca acesta avea un generator imens, el nu putea fi tinut in permanenta in camera de operatie, scrie divahair.ro. Datorita eficientei sale...terapeutice, mai multe femei au inceput la vremea respectiva sa isi comande propriile aparate si, astfel, vibratorul a inceput sa isi faca treptat loc si in afara institutiilor medicale. 


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE