Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce cred românii în deochi mai tare decât în sfârșitul lumii

Thursday, 25 April 2019, 13:58 Sursă: REALITATEA.NET

„Dintre toate credinţele noastre străvechi, privitoare la cauzele bolilor, aceea pe care o găsim nu numai la toate popoarele din Europa ci şi la întreaga omenire de pe faţa pământului e credinţa de deochi. Pe când celelalte credinţe şi surperstiţii sunt împărtăşite numai de masele inculte şi de populaţiile sălbatice sau semicivilizate, acelea privitoare la deochi au prins rădăcini adânci până şi în sufletul acelora pe care cultura ar fi trebuit să-i facă mai sceptici şi nu atât de lesne încrezători ca poporul de rând", a declarat muzeograful Carmina Maior.

Cum îți dai seama că te-a deochiat cineva

Primul și cel mai clar semn că cineva te-a afectat în acest sens este prezența durerilor puternice de cap. Acestea sunt adesea urmate de căscat, deși persoana respectivă nu este obosită.

Dar mai există și alte simptome pentru deochi, precum: țiuitul în urechi, urmat de febră puternică, stări de vomă, transpirații, senzație de slăbiciune, amețeli sau hemoragii nazale.

„Este posibil ca unii oameni, cu sau fără voie, să transmită un flux bioenergetic şi să deranjeze aura celuilalt, deşi persoana care face lucrul acesta stăpâneşte sau nu această capacitate. Etimologic, deochi înseamnă că, datorită privirii, poţi să-l deranjezi pe celălalt", a explicat Maior.

Mai mult, românii au dus la extrem acestă credință populară prin faptul că au atribuit-o și animalelor. De exemplu, se spune că laptele unei vaci deocheate se poate usca, un copac deocheat poate să se veștejească, iar o casă deocheată poate să fie lovită de o infestare cu insecte.

Sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE