Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dacia Estafette, Dacia Double-Cab sau Dacia Duster, cele mai reușite modele Dacia fabricate vreodată

Tuesday, 28 January 2014, 00:59 Sursă: REALITATEA.NET

Dacia 1300 este fara indoiala cel mai cunoscut model romanesc, pana la aparitia modernului Logan, in 2004. Dacia Duster este un alt model care se bucură de un enorm succes la nivel global, dar la Mioveni au fost produse și modele mai puțin cunoscute însă destul de apreciate precum: Dacia Estafette sau DaciaDouble-Cab 4x4.

Dacia Estafette, primul automobil utilitar al marcii romanesti, s-a produs intre 1975 si 1978. Masina era o dubita bazata pe designul lui Renault Estafette, dar avea platforma, motorizarea si trenul de rulare de Dacia 1300. Aceasta masina a luat nastere in urma unei conjuncturi de ordin financiar. Renault a mutat in Romania, la Mioveni, o linie de fabricatie de cutii de viteze, pentru evitarea unor taxe de stat. Drept urmare, Dacia a avut dreptul sa profite de aceasta linie si a fabricat si ea 642 de exemplare de Estafette, pe care a pus propria sigla. Numele oficial era Dacia D6 si s-a dat spre folosinta in special institutiilor de stat precum Posta si Politiei.

Dacia Pick-up 1307 Double-Cab 4x4 avea tractiune 4x4 cu comanda electrica si o capacitate mare de transport. Chiar daca nu beneficia de diferentiale autoblocante, masina se comporta bine in teren accidentat fiind usoare si inalta. Acest model a avut doua motorizari disponibile: 1.6 pe benzina si 1.9 pe motorina. In mod normal, masina avea tractiune spate permanenta si la apasarea butonului se cuplau si planetarele fata. Chiar daca in 2006 productia s-a oprit, acest model ramane in istorie ca primul model de serie Dacia cu tractiune integrala. Citește mai mult...

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE