Cum să-ţi faci singură parfum, la tine acasă. Cea mai simplă reţetă

Thursday, 04 February 2016, 16:33 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Parfumul de casă este natural 100% şi, în plus, este nu trebuie să plăteşti pentru el, aşa cum ai face dacă l-ai achiziţiona din magazinele de specialitate.

Aşadar, iată care sunt paşii de urmat:

1. Alege plantele - Lavandă, muguri de pin, mentă, busuioc, trandafir, rozmarin, acestea sunt doar câteva dintre plantele pe care le poţi alege pentru prepararea parfumului. Ţine cont ca atunci când le recoltezi să nu fie maronii sau uscate, ci să aibă culoarea naturală, proaspătă.

2. Macerarea -  Plantele se usucă şi se toacă mărunt. Apoi, se pun într-un vas de sticlă şi se toarnă ulei până ce se acoperă planta. Poţi alege ulei de măsline sau uleiuri uşoare. Amestecul se păstrează la 21-26 de grade Celsius. Amestecă zilnic, scuturând vasul, şi mai adăugă ulei dacă este nevoie. Amestecul trebuie să stea la macerat două săptămâni, apoi se strecoară prin tifon şi se păstrează la loc răcoros.

3. Diluarea uleiului - Acest ulei esenţial se diluează cu ulei de jojoba sau de migdale şi cu apă.

4. Păstrarea - Parfumul obţinut se păstrează în recipient de sticlă, pentru că cele din plastic emană anumite chimicale care afectează aroma parfumului. Produsul poate fi folosit după două zile de la realizarea lui, iar aroma se păstrează şi şase săptămâni, în loc întunecos.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Adaugă părerea ta
Alte articole din: MODĂ & FRUMUSEŢE