Cum să alegi corect o firmă de mutări în 10 pași

Wednesday, 11 December 2019, 11:29 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Fie că urmează să te muți dintr-o locuință, fie că schimbi sediul companiei, angajarea unei firme de mutări este întotdeauna o provocare. 

Iată care sunt cei 10 pași de urmat pentru a te asigura că faci alegerea corectă pentru serviciile de relocare (firmă mutări):

  1. Cere cât mai multe recomandări de la cunoscuți. Recomandările sunt întotdeauna cel mai bun start atunci când te decizi să găsești un furnizor de servicii. Cunoscuții și apropiații vor fi primii care se vor grăbi să îți dea o recomandare (atunci când au una de făcut) și asta ar însemna o economie semnificativă de timp. Dacă cei din jurul tău nu au avut ocazia să testeze serviciile unei firme de mutări sau nu au avut experiențe fericite, poți verifica pe forumuri și pe grupurile de pe platformele de socializare. Aici, nu de puține ori, oamenii împărtășesc diverse experiențe care ar putea fi relevante pentru tine. De asemenea, poți adresa chiar tu o întrebare punctuală sau cere o recomandare.
  2. Compară ofertele mai multor firme de mutări. Oricât ai fi de presat de timp, nu te grăbi să apelezi la prima firmă de mutări despre care afli. Obține cel puțin 3 oferte de la 3 companii diferite și apoi analizează-le atât comparativ, cât și în raport cu nevoile tale.
  3. Analizează oferta de preț din mai multe perspective. Costurile diferă în funcție de zonă și distanțe. Dacă ai nevoie de o firmă de mutări pentru București, atunci, cel mai probabil, costurile vor pleca de la o sumă fixă. Dacă vrei să transporți mobilă în provincie, costurile vor fi calculate la kilometru. Dacă ai de făcut un transport internațional, prețul per kilometru va fi diferit de cel pentru intern.
  4. Verifică și compară termenele la care se pot angaja pentru execuție. Odată ce ai făcut o estimare de timp pentru când vor fi pregătite bunurile pentru transport, poți cere firmelor de mutări o programare estimativă a serviciilor (când vor putea realiza efectiv încărcarea, livrarea și descărcarea la noua adresă).
  5. Află dacă dispun de mașini și echipamente adaptate nevoilor tale. O firmă de mutări mobilă profesionistă dispune de o varietate mare de mașini pentru transport și de suficient personal care să se implice în încărcare și debarasare. Verifică pentru fiecare firmă în parte care oferă și care nu aceste lucruri. 
  6. Vezi ce garanții îți oferă pentru transportul în siguranță a bunurilor. Manevrarea greșită sau poziționarea incorectă a bunurilor în mașinile de transport îți pot aduce pagube și neplăceri. Află încă de la început ce firme îți pot garanta transportul în condiții de siguranța și cum pot face acest lucru. 
  7. Obține o evaluare gratuită pentru costurile finale de transport. Evaluările de la fața locului, la fel cu cele telefonice sau via e-mail în baza datelor furnizate de solicitant, trebuie să fie gratuite. Aceste evaluări te vor ajuta să ai o informație realistă asupra costurilor pe care trebuie să le suporți pentru transportul de bunuri. 
  8. Cere detalii și oferte de preț pentru serviciile adiționale. O firmă de mutări poate asigura o serie de servicii complementare:  debarasare mobilă, depozitare, recondiționări tapițerii, servicii de zugrăvire sau pentru instalații sanitare și termice.
  9. Află dacă oferă pachete de servicii la prețuri reduse. Odată ce te decizi că ai nevoie de mai multe servicii din lista de ofertă a firmei de mutări, este important și în avantajul tău să afli dacă acestea pot fi grupate în pachete la care se pot aplica reduceri de preț. 
  10. Identifică firma care îți inspiră cea mai mare încredere. Este foarte posibil ca, după ce ai parcurs toate criteriile de mai sus, să nu știi ce firmă de mutări să alegi. Acordă o atenție mare semnalelor care ar trebui să te îngrijoreze (comentarii negative din partea altor clienți, solicitări de bani în avans, etc).

 


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri