Cine vorbeşte mai mult, bărbatul sau femeia?

Monday, 01 December 2014, 12:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

O aplicaţie numită Gendertimer, care are ca scop şi promovarea egalităţii dintre sexe, va începe prin a ajuta la lămurirea unei probleme mult discutate: cine vorbeşte mai mult, bărbatul sau femeia, scrie descopera.ro.

Gendertimer este o aplicaţie gratuită, dezvoltată în Suedia, care va contoriza cât vorbesc reprezentanţii fiecărui sex, ca durată, în timpul unor situaţii obişnuite de viaţă, precum şedinţe la locul de muncă, conversaţii în doi sau în grup şi chiar la televizor.

Aplicaţia nu numai că arată care dintre cele două sexe vorbeşte mai mult, dar poate indica şi care anume persoane, fie ele bărbaţi ori femei, vorbesc cel mai des. Astfel, grupurile pot lua măsuri de limitare a timpului alocat celor care au tendinţa de vorbi prea mult.

Cu ocazia unei şedinţe de afaceri, spune Eklof, un grup care utiliza aplicaţia Gendertimer a avut surpriza de a descoperi că, în ciuda convingerii larg răspândite că femeile vorbesc mai mult decât bărbaţii, aceştia din urmă vorbiseră, de fapt, pe durata a 80% din timpul cât ţinuse şedinţa.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri