Cea mai nouă găselniţă a NUTRIŢIONIŞTILOR: făina din cafea va ÎNLOCUI cafeaua tradiţională?

Tuesday, 08 April 2014, 16:18 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

În câţiva ani, am putea înlocui cafeaua cu pâine. Cercetătorii unui institut american, condus de fostul manager Microsoft, Dan Belliveau, au inventat făina din cafea.

"Făina de cafea este un ingredient obţinut din uscarea pulpei boabelor de cafea şi trecerea printr-un proces standard de morărit. Rezultă astfel un produs comestibil".

Produsul este prezentat ca unul revoluţionar ce ar putea să înlocuiască inclusiv consumul cafelei tradiţionale. Două felii de pâine ce conţin făina energizantă în proporţie de 25 la sută pot substitui o ceaşcă de cafea. Deocamdată făina este testată într-un restaurant din Seattle sub formă de paste şi produse de panificaţie.

"Oamenii sunt intrigaţi de povestea ingredientului pe care urmează să-l mănânce. Gustul a fost primit foarte bine. În general, clienţii sunt curioşi şi încântaţi", susţine bucătarul.

Deocamdată făina de cafea este folosită doar în amestec cu alte produse din cereale, dar inventatorii săi pregătesc şi o variantă fără cofeină. Ingredientul ar putea ajunge pe rafturile magazinelor în cel mult un an.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: DIVERTISMENT