Ce se întâmplă în corpul tău atunci când începi să plângi! Nu te-ai fi așteptat să pățești asta

Saturday, 08 October 2016, 10:14, Sursă: REALITATEA.NET

Plânsul este ceva normal, orice persoana trece prin asta. Însă nu mulți știu ce se întampla in organism atunci cand lacrimezi.

Adaugă părerea ta

Specialiștii rup tacerea. Iata o explicație clara, ce se întampla cu adevarat in organismul tau atunci cand plangi.

Lacrimile sunt medicament

Nu, nu sunt antibiotice, dar conțin lisozimă, un agent antibacterian care ne ajută să prevenim îmbolnăvirile (cum ar fi răcelile).

Sunt eliberați hormoni

În momentul în care îți vine să plângi anumiți hormoni sunt vărsați în sistemul endocrin pentru a pregăti glandele lacrimare.
Indiferent dacă plângi de fericire, de tristețe sau de durere în organism se eliberează hormonului stresului – cortizol. Acesta te va face să fii în starea pe care americanii o numesc “fight or flight” (luptă sau fugi).

Ți se pune un nod în gât

Nu știu dacă ai observat, dar atunci când plângi ți se pune în nod în gât. Acest fenomen se numește “senzația Globus – Globus hystericus” și se pare că se datorează stării de anxietate.

Respingi bărbații

Un studiu făcut la Weizmann Institute of Science din Israel a arătat că la vederea unei femei plângând sau chiar a mirosului unei femei care plânge, bărbaților se scade dorința sexuală.

Hormonul fericirii!

Câteodată, după ce plângi ai senzația că te refaci după un antrenament serios? E din cauza faprului că organismul tău eliberează endorfine – hormonii fericirii. Vestea bună este că aceștia ne fac să ne simțim mai bine și reduc durerea, potrivit ph-online.ro.

Lăcrimezi mai mult decât ai crede!

Chiar dacă nu plângi în fiecare zi, organismul tău produce în jur de 200 ml de lacrimi. De cele mai multe ori, acestea ajung în nas.