Avantajele și dezavantajele dietei cu varză

Friday, 07 February 2014, 13:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Considerată una dintre cele mai populare diete, cura cu supă de varză are avantaje şi dezavantaje din punct de vedere nutriţional. Cât este de sănătoasă, cât timp trebuie ţinută?În materialul nostru îţi răspundem pe rând la toate aceste întrebări.

Datorită faptul că are un conţinut caloric redus (nu mai mult de 400 de kilocalorii pe zi), dieta cu varză te ajută să obţii rezultatele dorite în scurt timp. Cu o singură condiţie: să consumi doar supă de varză. Potrivit specialiştilor în nutriţie, după o săptămână de dietă poţi pierde până la cinci kilograme. În schimb, dacă ţii dieta cu varză mai mult de şapte zile, beneficiile se transformă treptat în efecte nocive pentru sănătate. „Urmatăpe termen lung, dieta cu supă de varză poate duce la malnutriţie, chiar şi la deces“, ne explică Adrian Copcea, medic specialist diabet, boli metabolice şi nutriţie la Clinica Asteco din Cluj-Napoca.

Slăbeşti, dar pierzi şi masă musculară

Deloc costisitoare, dieta cu supă de varză aduce multe beneficii la o primă vedere: slăbeşti un număr mai mare de kilograme într-un timp scurt, nu petreci prea mult timp în bucătărie gătind etc. Important este însă să ştii că nu pierzi doar kilograme, ci şi masă musculară, care se obţine mult mai greu. „Persoanele care vor să urmeze pentru o săptămână sau chiar pentru mai mult timp această dietă trebuie să ştie că masa musculară se pierde rapid şi se recuperează pe termen lung cu ajutorul alimentaţiei şi a unei activităţi fizice regulate“, explică nutriţionistul.

Descoperă alte avantaje, dar și dezavantaje ale dietei cu varză pe clickpentrufemei.ro.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri