Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alimentele pe care trebuie să le mănânci după post! Români, luați aminte ca să vă fie bine

Thursday, 25 April 2019, 13:58 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii au găsit secretul unei vieți îndelungate și al unui creier sănătos. Tot ceea ce trebui să faci este să renunți la alimentele care au un conținut ridicat de proteine și să te orientezi spre cele care sunt bogate în carbohidrați. Cel puțin așa arată un studiu care a fost realizat pe șoareci de către cercetătorii de la Universitatea din Sydney.

Acestă dietă este opusul regimurilor de slăbit, adică nu te va ajuta să scapi de kilogramele în plus, dar îți va îmbunătăți starea generală de sănătate, cea a creierului, precum și abilităților de învățare și memorie.

„În prezent, nu există tratamente eficiente pentru demență – putem să încetinim aceste boli, dar nu putem să le oprim – deci este interesant că începem să identificăm diete care influențează modul în care creierul îmbătrânește", a declarat Devin Wahl, autorul principal al studiului.

Beneficiile unei diete bogate în carbohidrați

În plus, cercetarea a scos la iveală faptul că dietele cu puține proteine, dar bogate în carbohidrați au beneficii de protecție a creierului asemănătoare cu cele cu restricții calorice.

Pentru a ajunge la acest rezultat, cercetătorii au hrănit mai mulți șoareci cu carbohidrați derivați din amidon și cazeină care se găsește în brânză și lapte. Cercetarea lor s-a axat pe hipocamp, regiunea creierului responsabilă pentru învățare și memorie, care este de obicei prima ce se deteriorează în cazul bolilor neurodegenerative.

Astfel, în urma analizelor, cercetătorii au ajuns la concluzia că dieta cu carbohidrați susține sănătatea și biologia hipocampului la șoareci, în unele cazuri chiar mai bine decât o făceau dietele cu un conținut scăzut de calorii.

Alte alimentele care protejează creierul:

  • legumele verzi – spanac, brocoli, varză, dovlecei, castraveţi (sunt bogate în vitaminele A şi C);
  • leguminoasele – fasole uscată, mazăre, linte, năut (sunt surse importante de fibre şi de proteine);
  • fructele oleaginoase – nuci, migdale, fistic (conţin cantităţi însemnate de antioxidanţi şi vitamina E);
  • cerealele – esenţiale în meniul zilnic;
  • peştele – cel puţin o dată pe săptămână (conține acizi graşi și omega 3).

Sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE