Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

5 lucruri care te pot face un şofer mai bun în 2015

Monday, 12 January 2015, 15:11 Sursă: REALITATEA.NET

Un curs de conducere defensivă

De-a lungul ultimilor ani au apărut destul de multe şcoli de pilotaj în ţara noastră. Printre cele mai cunoscute se numără Titi Aur Defensive Driving, Guidare Pilotare (din Italia), Napoca Rally Academy şi Vali Porcişteanu Driving School.
Preţurile şi serviciile fiecăreia diferă, însă un lucru e sigur: orice ai alege, sigur o să pleci acasă cu capul plin de lucruri noi şi folositoare.

Joacă-te pe simulatoare bune

Gran Turismo 6 e foarte bun pentru PlayStation, iar pentru PC poţi să alegi Live for Speed, Assetto Corsa, Formula 1 2013 sau Dirt3. Sigur, dacă îţi permiţi un volan performant, cu atât mai bine. Nu e chiar experienţa reală, dar nu uita că şi piloţii se antrenează uneori cu ajutorul jocurilor pe calculator.

Ţine ambele mâini pe volan

Dacă ai făcut şcoala de şoferi cu un instructor priceput, ar trebui să ştii că modul corect de a conduce e cu ambele mâini pe volan. De altfel, aceasta este prima regulă pe care o înveţi şi la un curs de conducere defensivă.

Ideal ar fi ca mâinile să stea în poziţiile 9 şi 3, contrar ideii generale care spune că e mai bine în poziţiile 10 şi 2 (după acele ceasornicului). Astfel, poţi să reacţionezi mai rapid dacă trebuie. Piloţii profesionişti fac asta, aşa că de ce nu ai face-o şi tu? Citeste mai mult...Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE