5 ingrediente minune pentru mâinile uscate

Monday, 10 February 2014, 10:31 Sursă: REALITATEA.NET

Îndreaptă-ţi atenţia spre ingredientele cu cea mai mare putere nutritivă, hidratantă şi calmantă şi vei ţine problemele departe toata iarnă.

Adaugă părerea ta

1. Uleiul de măsline

Este cel mai la îndemâna ingredient şi îl poţi folosi ori de câte ori simţi nevoia, chiar şi zilnic. E emolient şi nutritiv, foarte bine tolerat de piele, calmant, bogat în vitaminele A şi E şi face "pereche" excelenta cu ingredientele cu rol exfoliant: zahar, malai, sare de mare sau altele. De asemenea, îl poţi folosi singur (puţin încalzit, cu foarte bune efecte hidratante şi calmante ) sau în combinaţie cu alte produse hranitoare: uleiuri, fie vegetale, fie esenţiale, miere sau ou.

2. Avocado

Pentru mâinile foarte uscate, e nevoie de ingrediente grase, cu acţiune hidratanta de durata. Avocado este unul dintre cele mai potrivite, iar în combinaţie cu alte ingrediente hranitoare ofera tratamente de excepţie. Curaţa un avocado şi taie jumatate din el în cuburi mici. Adauga o lingura de ulei de masline, una de miere şi o linguriţa de suc de lamâie. Amesteca totul cu un blender de mâna şi aplica pasta obţinuta pe mâini. Ţine-le timp de 15 minute sub un prosop gros, pentru a crea un efect de caldura, apoi clateşte-te bine cu apa calduţa. Aplica la fi nal o crema hidratanta.

Citeşte mai multe pe Unica.ro.