Wess Mitchell, o piesă importantă din Departamentul de Stat al SUA, demisionează

Wednesday, 23 January 2019, 10:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Wess Mitchell, asistent al secretarului de Stat american pentru Afaceri europene şi euroasiatice, a anunţat marţi seară că demisionează, la doar 16 luni după preluarea funcţiei, informează cotidianul The Washington Post şi agenţia Associated Press, citate de Mediafax.

Departamentul de Stat a anunţat că Wess Mitchell va rămâne în funcţie până la jumătatea lunii februarie.

"Wess Mitchell a avut o activitate extraordinară. Am apreciat expertiza şi inteligenţa sa cât timp a condus echipa pentru afaceri europene a actualei Administraţii", a declarat secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

Robert Palladino, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, a declarat că Wess Mitchell a fost un "lider valoros şi eficient", un "prieten bun al aliaţilor şi partenerilor din Europa".

Wess Mitchell a declarat pentru cotidianul The Washington Post că demisionează din raţiuni familiale, nu din cauza disensiunilor legate de politicile Administraţiei Donald Trump.

"Demisia intervine într-o perioadă de tensiuni între Washington şi capitalele europene pe fondul disensiunilor referitoare la comerţ, bugete pentru apărare şi retragerii Statelor Unite din Acordul nuclear iranian. Decizia demisiei a fost anunţată la doar o lună după ce Mike Pompeo a rostit un discurs la Bruxelles, centrul Uniunii Europene, în care a exprimat dubii privind valoarea unor instituţii multilaterale precum UE şi a unor organizaţii internaţionale agreate de Europa, inclusiv FMI şi Banca Mondială", comentează agenţia Associated Press.

În iunie anul trecut, Wess Mitchell a făcut o vizită la București. El s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, dar și cu Liviu Dragnea și a avut un puternic mesaj de susținere din partea SUA a luptei anticorupție.

Surse oficiale din Casa Albă au precizat că locul acestuia va fi luat de Elisabeth Millard, adjunctul principal al asistentului pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri