Ungaria, implicată într-o nouă dispută pe tema migrației:"Croația a abandonat cooperarea cu Europa"

Monday, 21 September 2015, 10:53 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Replica vine în contextul în care Ranko Ostojic a cerut Ungariei "să nu dea lecții Croației cu privire la modul în care trebuie să-i trateze pe migranți", după ce a lăsat aproape jumătate de milion de migranți — dintre care unii s-au înregistrat iar alții nu — să treacă către vestul Europei.

Mai mult, șeful diplomației ungare a afirmat că țara sa a primit peste 200.000 de migranți ilegali de la începutul anului, a avut grijă de ei și i-a înregistrat pe majoritatea conform normelor UE.

Ungaria a terminat gardul de sârmă ghimpată de la frontiera cu Croația

 "Croația a anunțat după o zi că nu este capabilă să-i înregistreze pe migranți și a abandonat cooperarea cu Europa", a mai spus Szijjarto, întrebându-l pe Ostojic cum a putut Croația "să pice testul Schengen într-o singură zi", relatează MTI.

Ostojic a reiterat, duminică, că țara sa nu poate fi un centru de primire pentru refugiați în Uniunea Europeană și le-a spus tuturor celor care au criticat Croația, că nu respectă regulile internaționale, să se întrebe ce au făcut ei pentru a rezolva criza refugiaților.

Pe de altă parte, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, acuza, sâmbătă, Croația de ”încălcarea suveranității Ungariei” prin trimiterea migranților peste graniță într-un tren escortat de polițiști croați, informază Hotnews.

"În loc să facă în mod onest provizii pentru migranți, îi trimite direct în Ungaria. Ce fel de solidaritate europeană este aceasta?", spunea Szijjarto într-o conferință de presă, susținută în orașul său natal Dunakeszi, adăugând că Ungaria va grăbi construirea unui gard "acolo unde mai e necesar" de-a lungul graniței cu Croația.

 

Scandalul diplomatic româno-ungar ia amploare. Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, convocat la MAE

 
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA